Resor

RESEUPPLÄGG TILL SERBIEN OCH VÅR VINGÅRD!

Dag 1. Resan börjar med flyg från Sturup till Belgrad, en tur på två timmar.

Väl framme checkar vi in på Belgrade City Hotel och snyggar till oss innan vi åker till Restaurang Galeb som ligger längs med Donau.

Dag 2. Frukost och därefter tar vi spårvagnen upp till borgen där vi har härlig utsikt över floderna Donau och Sava som möts här. Vi ser också rakt över på ”nya” Belgrad. En tur på gågatan i city där det ges tillfälle för shopping hinner vi också med innan vi tar en båttur ut på Donau och äter då lunch på båten. Minibuss möter upp efter båtfärden och tar oss ner till Bacina där vingården ligger. En resa på ca en och en halv timme och vi stannar halvvägs och tar en bensträckare vid en restaurang.

Väl framme i Bacina på vingården checkar vi in och bekantar oss med omgivningen.

Dag 3. Frukost och rundvandring i vinhuset samt provsmakning av våra viner och grappa. Åker sedan ut och besiktigar vinfälten och njuter av utsikten. Lunch uppe bland stockarna smakar gott!

Vi besöker en romsk kyrkogård som är något annorlunda än vad vi är vana vid. Besöker en av byns lokala krogar för kaffe eller något annat om så önskas. På kvällen grillar vi hel gris och har vi tur kommer den lokala dragspelaren förbi och sätter fart på tillställningen.

Dag 4. Frukost och in i minibussen som för oss ca 5 mil till en gammal kunglig kurort som heter Ribarska Banja. Där badar vi i varma pooler och det finns tillgång till en timmes relaxmassage för endast 200 kr om man vill och detta har varit mycket uppskattat av resenärerna. Efter badet åker vi till Krusevac som är provinshuvudstaden. Här äter vi en god middag, njuter av vårt vin för att sedan åka tillbaka hem till gården där vi rundar av runt poolen.

Dag 5. Frukost och lite egentid vid poolen eller om man vill ta en sväng på byn innan vi åker till flygplatsen för hemfärd.

Pris för resan 8,000 kr och då ingår allt förutom ev. massage i Ribarska Banja!

                                            VÄL MÖTT !!!!!