Artiklar, recensioner m.m.

Under denna rubrik skriver vi om artiklar och recensioner som publicerats om Dolina och Bacina Vino i press och media.


 

Kompisarnas hobby blev ett vin-nande koncept

2014-01-29

För tio år sedan ärvde Aleksandar Milutinovic en bit mark. Han och Anders Ulveman började tillverka vin för eget och bekantas bruk. I dag har hobbyprojektet växt till att vännernas vin säljs på Systembolaget och samtidigt har de fått fart på vinturismen i den serbiska byn Bacina.

Läs hela artiklen via länken.

http://hd.se/halla/helsingborg/2014/01/29/kompisarnas-hobby-blev-ett-vin/ 


Låwa vinbloggs rapport från bolagsstämma 2012-10-20

- "Åsa och jag är lyckliga ägare av B-aktier i den serbiska vingården Bacina Vino. (se tidigare inlägg). Idag, lördag, var det dags för bolagsstämma. Det var många som mötte upp och det var spännande att höra rapporterna från styrelsen." -

Så börjar Lars Peter Werners inlägg på sin intressanta vinblogg. Vill du läsa hela hans blogginlägg klicka på länken nedan.

http://lawasvinblogg.blogspot.se/2012/10/bacina-vino.html


Serbien Soul food - mat och dryck med själ

I mitten av maj månad 2012 arrangerades en serbisk afton under begreppet "Serbien Soul Food" på restaurang Jakthornet i Stockholm. Bakom arrangemanget stod den Serbiska ambassaden och dess turistbyrå. Ett digert prov på Serbiens alla kulinariska läckerheter serverades och givetvis fanns Dolina Barrique att dricka till dessa. Ett lyckat arrangemang som Eva Beit gjort ett inlägg om på sin blogg. Klicka på länken här för att komma till bloggen 

http://nyfikenpaa.wordpress.com/2012/06/07/imponerande-serbisk-soul-food/


Slumpens skördar en succé

Klicka på denna länk för att läsa Göran Stenbergs artikel om Bacinavino och Dolina publicerad i Helsingborgs Dagblad lördag den 17 mars 2002.
http://hd.se/mat/2012/03/16/slumpens-skordar-en-succe/



Mer från Podrum Bacina - Dolina Rosé

I Helsingborgs Dagblad skriver Magnus Ericsson under rubriken "Uppkorkat" artiklar och recensioner om viner.  Klicka på länken för att läsa hans artikel om Dolina Rosé.
Publicerad i Helsingborgs Dagblad 10 september 2011.

http://hd.se/mat/uppkorkat/2011/09/10/mer-fran-podrum-bacina-dolina-rose/



Helsingborgare gör serbiskt vin

Läs Magnus Ericssons, vinskribent på Helsingborgs Dagblad, trevliga artikel om hur ett gäng vinälskare och kollegor startade vinodling i Serbien. Klicka på länken för att komma till artikeln.

http://hd.se/mat/uppkorkat/2011/08/08/helsingborgare-gor-serbiskt-vin/



En sommeliers bekännelser

Dragan Unic är sommelier som provar viner från världens alla hörn, "om det nu finns sådana på en glob"! Dragan har provat vårt Dolina och skrivit några artiklar om vårt vin på sin blogg. Klicka på länkarna nedan för att komma till bloggartiklarna.

http://unictaste.blogspot.se/2011/12/dolina-wine-from-serbia.html

http://unictaste.blogspot.se/2011/08/red-wine-from-serbia-crno-vino-iz.html


Börjes betraktelser

På sin hemsida www.mosslunda.com skriver Börje Nyberg, en av vinbolagets delägare, underbara skildringar från sina många resor till vingården Podrum Bacina i Serbien med flera platser. Börjes underbara berättarstil, med humor och finess som signum, får oss på gott humor och en längtan efter att själva göra en resa till vingården i Bacina. Klicka på länken nedan för att komma till Börjes betraktelser av sina resor. Börja med att läsa första resan "Vinresa 1 till Serbien" som gjordes år 2004. När du läst denna förstår du kanske bättre varför Aleksandar "Alek" Milutinovics visioner, drömmar och framtidstro på Podrum Bacina har kunnat bli verklighet.

Börjes betraktelser