Framtidens vinhus snart klart

Intill den gamla vingården färdigställs nu ett nytt vinhus med lokaler för produktion, lagring och framför allt en vinkällare med möjlighet till visning och provning av våra viner för grupper och enskilda besökare. I vinhuset finns också administrationslokaler, mötesrum och ett antal rum för övernattning. Dessa övernattningsrum färdigställs under vintern 2014 – 2015 och vårt mål är att vi i framtiden, förhoppningsvis redan till våren 2015, skall kunna ta emot grupper, företag och vinälskare som “på ort och ställe” vill uppleva och delta i hur vårt vin framställs.

Källaren där vi lagrar vin på ekfat, samt dessutom kan smaka på vinet tillsammans med våra besökare.

Nya lokalen med nya rostfria jäs- och lagringstankar på plats.Väggar och tak är på plats och vi har redan flyttat in produktionen och intagit källarplan för ekfatslagring. Fasaden skall snyggas till och, en viktig tradition i Serbien, Byns präst ska inviga och välsigna byggnaden.

Prästen bad böner för framgång och han spred rökelse inne i lokalen stämningen var fin.Fasaden är klar och det börjar se ut som ett riktigt vinhus, ovanvåningen håller på att inredas med övernattningsrum, wc och duschar för våra gäster.       Fräscha möbler har skaffats och här ska man kunna bo när man besöker vingården, toa och dusch börjar ta form.